Itt a velünk utazottak véleményeiből, az utazás után nekünk írt leveleikből olvashattok néhányat:

 

"Nem tudtam, hogy kezdjem az iromány elejét, ezért kezdem a végével: KÖSZÖNÖM!!!!! :D Igazából csak túlzásokkal tudok beszélni az egészről,annyira tetszett az út! A környezet,a társaság s nem utolsó sorban a túra jellege és lényege! Olyan helyekre jutottam el, ahova magamtól nem hiszem,hogy sikerült volna! Azt hiszem, idén karácsonyra sem gurulós bőröndöt fogok kérni... :) A rengeteg érdekesség,szépséges tájak,új dolgok annyira lekötötték a figyelmemet,hogy csak a végén eszméltem fel igazán,amikor visszafele kaptam egy óriási pofont Bangkoktól. Ami még durvább,hogy jól is esett! :D Borzasztó elgondolkodtató volt,a túra elején nem hittem volna hogy ilyen hatással lesz rám az egész! Külön nagy dicséret, amiért így lett felépítve!

Az első pár napban csak pislogtam,próbáltam az információ sűrűségével arányosan haladni. Az éjszakai vonatozás szerintem poén, igaz, hogy összesen 37 percet aludtam,de ez már egyéni szocprobléma...jó volt! :) Vidéken csodálatos,nem csak a táj,hanem az emberek is! Annyit mosolyogtam, hogy már kezdtem egy darab csíknak érezni a szememet,természetesen kedvesek és lazák a helyiek! A pájnepöl és a banana penkéjk tényleg isteni, a gekkóknak vicces hangjuk van, és fekvőtámaszt is tudnak csinálni,ezt nem csak én láttam! :),itt hallottam életemben először 200 békát egyszerre kuruttyolni,brutális... A Nemzeti Parkban töltött idő letesztelte a tűrőképességem határait,amit útitársaim hallottak cifra kifejezéseket tőlem,csak egy töredék volt...a többit magamban mormoltam :D-csak a pára és egy két bogárka miatt,mert azt nehezebben viselem. De szupi volt így is!!!!! A szigeten szintén csodás és tanulságos volt egyszerre! Tetszettek a helyi közlekedési szokások, nem gondoltam volna, hogy valaha 10 négyzetméteren el tudnék tévedni,de Bangkok kínai negyede erre pár perc alatt rácáfolt! Fúú,igazából rengeteg apró mozzanat van amiből összetevődik egy ilyen szintű dolog,mint ez a túra. Egy borzasztó intenzív élményhalmaz számomra, többek között...Amit ha 10-es skálán kellene osztályoznom, akkor 20-at adnék! Mindenfajta túlzás nélkül! :) Úgyhogy még egyszer köszönöm szépen! Hepi,hepi,hálidéj,szmájl! Annamari.

u.i.: Így utólag belegondolva teljesen átlátható, hogy miért így építetted fel a túra menetét, és 100%-ig hatásos volt! Részemről mentálisan,mindenhogyan elforgatta a látószögemet a kellő irányba,ezt majd még párszor megfogom köszönni!!! :D"

Drubits Annamária
Thaiföld

"Az Utazásról

Hihetetelen számomra, hogy mennyire egyszerű volt kilépni a szürke hétköznapokból és megszokni egy teljesen más életet, két hétre.
Életem egyik legjobban szervezett és legizgalmassabb utazásán vehettem részt Thaiföldön. Szinte minden napra jutott valami új élmény, olyan dolgok, amiket eddigi életem során még soha nem csináltam, nem tapasztaltam.

Két hét után hazatérve, vajon miért olyan furcsa minden?
Vajon miért furcsa az, hogy itt folyamatosan van áram?
Vajon miért furcsa, hogy melegvíz folyik a csapból?- Korábban csak melegvízben tudtam fogat mosni, most csak hidegben..
Vajon miért feküdte meg a gyomromat a máskor oly könnyűnek tűnő pirított kenyér?
Vajon miért törte fel a lábam fél óra után, a már rég kitaposott cípőm?
Vajon miért nem tudnak felbosszantani az emberek körülöttem?
Vajon miért csinálok most mindent nagyon lassan és megfontoltan?-Korábban mindenhova rohantam, semmire nem volt időm..
Vajon miért mosolygok most az olyan dolgokon, amiktől korábban égnek állt a hajam?

...És vajon meddig tart még visszaszokni az utazás után a "szürke hézköznapokba"...

Ó Thaiföld, hogy mennyire hiányzol nekem! ."

Bognár Dolli
Thaiföld

"Amióta kint voltunk, nem is tudom elképzelni, mi lett volna jobb nászút, mint Thaiföld januárban. Gyönyörű színek, eszméletlen ízek, vad dzsungelhangok, zsibongó városi nyüzsgés... Egy ország, ahol megtalálod a fantasztikus túraútvonalakat és az évezredes kultúrát egyaránt. Tele vagyunk emlékekkel, és nem telik el nap, hogy ne emlegetnénk fel valami apróságot. Köszönet a fantasztikus szervezésért, ez volt az első utunk, hogy pontosan azt (illetve sokkal többet) kaptuk, amit vártunk".

Galgóczy Emese Gerda
Thaiföld

"Szerintem most kell menni mielőbb Kambodzsába és Laoszba, mielőtt az egészet még jobban el nem cseszik a gyökér angolszászok, meg a japszák. Még vannak érintetlen részek, főleg utazások közben. Ja, és a Petiékkel kell menni, mert így emberközeli az egész. Testközelből csak így, a közös utazások során lehet megismerni a helyieket, mert tényleg kedvesek, és valahogy annak ellenére, hogy rohadt szegények, mégis boldogok. Lenne mit átértékelnünk magunkban. Szóval tuti volt, megpróbáltam összeszámolni, hogy hányszor és hányfajta járművel utaztunk, de 50 magasságában abbahagytam. Ja, és óvakodjatok a happy shake-tól, mert csak kb. 1-1,5 órát élvezed, utána viszont mosogatórongy vagy még legalább egy napig :)."

Koloszár Laci
Laosz-Kambodzsa

"Néhány megjegyzés....a következő útitársaknak!!!

1. Ezen az úton elég, ha a feladott csomagod 8kg!!! Visszafelé a 20 is kevés lesz!!
2. Tök jó volt a száraz évszakban, Bangkokban bőrig ázni!!
3. Ellenőrizzétek le előre, hogy mikor megy le a nap......
4. Ne hagyjátok ki a léggömböt /én sajnos kihagytam..../
5. Siem Reap-ben voltak a legjobb - nem szex - masszázsok, én mindenhol elmentem, ahol csak lehetett !!!/ A másik kategóriáról kérdezzétek meg a fiúkat!!!! :))
6. Vang-Vieng gyönyörű!!!!
7. Jó és olcsó a sör arrafelé, mi is azt ittunk.
8. A Magic koktél sem rossz, csak ne igyál mellé a vízen kívül semmit!!!
9. A banános palacsintát is itt csinálják a legjobban, ha megtudod a tészta receptjét, nekem is áruld el légy szíves!
10. A kaják nagyon jók és olcsók. Nézd meg, Peti mit kér, bízz az ízlésében.....komolyan mondom.
Szóval ennyit erről a délkelet-ázsiai útról.. :))
Örülök, hogy elmentem, pedig eredetileg az egyetlen szempont Angkor volt. Az éjszakai buszok jók, és jólesett a semmittevés a mekongi 2 napos hajózáson. Angkort újra megnézném, annyi ott a csoda, hogy hihetetlen.

ui.: köszönöm az útitársaimnak, hogy velük mehettem, lehettem ezen az úton. /egye-fene, Petinek, meg Sanyinak is...:))/"

Kulcsár Katalin
Laosz-Kambodzsa

"Sajna újból vissza kellett rázódni, de minden nap lélekben még ott vagyok. A kellemetlenségeket (nehéz hátizsák, WC, stb. leszámítva)- kemény okok! - szupi volt. Vissza szeretnék térni, de ahhoz sok pénzt kell még gyűjtenem"

Brüll Adél
Thaiföld

"Remek utunk volt. Ez elsősorban Annának és Péternek köszönhető, no meg a remek kis csapatnak, akik összejöttünk az útra. Gondolom a részletekről hallotok majd másoktól is, de sok tanulsága volt ennek a kiscsoportos utazásnak. Azért is írok erről, mert érdemes gondolkodni rajta, hogy lehet formalizálni azt a szabadságot, amire ez az út lehetőséget adott. 2 nagyon jól felkészült, kedves fiatalember kiválóan vezette az utat, és valójában olyan volt, mintha egy kis baráti társaság, saját kedve szerint utazgatna, tehát nem kellett lefoglalt szállodákhoz, előre tervezett programokhoz alkalmazkodni, ami nagyon rugalmassá és mindig aktuálissá tette az utat. Jómagam szívesen vennék részt hasonló túrákon, de kevés iroda tudja biztosítani az ilyen programokat. Egyszóval - nagyszerű út volt és köszönjük. Remélem, találkozunk még az útjaitokon, Anna és Péter vezetése mellett bizonyára!"

Boda Sarolta
Marokkó

"SZIA PETI, MY FRIEND!!!
Még egyszer köszönöm neked ezt az utat, hiszen nélküled ez így nem jöhetett volna létre. Néha az embernek kevés minden pénze ahhoz, hogy jól érezze magát. Ehhez kellettél TE, hogy segíts rajtunk, illetve nekem. Éreztem az egész útban azt, hogy nem csak a pénzre megy ki a játék!! Tiszta szívből jött az egész. Én ehhez szeretnék gratulálni, és további kitartást kívánni, mely szerintem megtérül előbb-utóbb. Az utas is érző ember, és minden részletre érzékeny. Hidd el, ez nem érzelgősség részemről, hanem kötelességem ezt számodra reflektálni. Csak továbbra is így tovább!!!!!!!! Nekem az úton nem mindig sikerült úgy igazán kifejeznem magam, ehhez idő kell, de íme, itt van és tessék, lehet benne gyönyörködni. Üdvözlettel: Zoli, az egyik utas."

Maronik Zoltán
Marokkó

Barátok, partnerek
Szakmai partnerek
Háttér iroda: