A tervezett részletes program:

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK ERRŐL AZ UTAZÁSRÓL ITT >>>

 

0. nap:

Repülés: Budapest - Bangkok

Az esti órákban indul repülőgépünk Budapestről. Az éjszakát a repülőgépen töltjük.

1. nap:

Délelőtt: érkezés Bangkok-ba, délután: ismerkedés a várossal

Gépünk az időeltolódás miatt helyi idő szerint délelőtt érkezik meg Thaiföld fővárosába, Bangkokba. Bangkok, vagy thai nyelven Krung Thep (magyarul: az angyalok városa) Thaiföld fővárosa, s egyben legnagyobb városa is. A város lakossága az 1990-es népszámlálás szerint 8 538 610 fő, míg a bangkoki agglomeráció közel 15 millió fő. A város központja a Csaophraja folyó jobb partján fekszik, a Thai-öböl (Sziámi-öböl) mellett. Beceneve: „Kelet Velencéje”. A repülőtérről egyenesen a szállásunkra megyünk, ahol lepakoljuk csomagjainkat és a nap hátralévő részét már fáradságunk mértékétől függően tölthetjük ki. Pihenhetünk egy kicsit, vagy rögtön elkezdhetünk megismerkedni ezzel az igazán érdekes és pörgő világvárossal, a helyi szokásokkal, na és a változatos ételkülönlegességekkel. Bangkok Délkelet-Ázsia pörgő metropolisza. Érdemes azonnal elengedni magunkat és megpróbálni átérezni Bangkok speciális, más városokhoz nem fogható hangulatát! :)

 

2. nap:

Délelőtt: Városnézés Bangkok-ban, este: éjszakai piac

Délelőtt fakultatív városnézésre indulunk azokkal, akik még nem jártak errefelé és nem viselte meg őket az első itt töltött hosszúra nyúlt éjszaka :). Gyalogosan, tuktukkal és gyorsmozgású vízibusszal (Chao Phraya folyó) vágunk bele Bangkok leghíresebb műemlékeinek felkutatásába. Meglátogatjuk az indiai istennőről elnevezett 82 méter magas, khmer stílusban épült Wat Arun-t, a hagyományos thai masszás megőrzését és oktatását feladatának érző Wat Pho-t, mely egyben a főváros legrégebbi szentélye és benne található Thaiföld legnagyobb - aranyból készült - fekvő Buddha szobra, majd bekukkantunk a Királyi Palotába. A nap hátralevő részében sétálhatunk az óvárosban, meglátogathatunk néhány buddhista templomot, esetleg felkereshetjük a Silom Road mentén elhelyezkedő felhőkarcolókat is. Aki inkább vásárlással szeretné tölteni idejét, a szállásunkhoz közel a Khao San Road-nál erre jobb helyet keresve sem találhatna! Mindenképp essünk át a tűzkeresztségen és már első nap kóstoljuk meg a szójás olajban kisütött sáskát, amit autentikus thai whiskyvel öblíthetünk le!

Fakutatív esti program: Bangkok egyik legjobb éjszakai piacának meglátogatása

A helyi BKV-val jutunk el a mindig újabb és újabb érdekességeket tartogató éjszakai piacra, ahol vidáman válogathatunk a rengeteg érdekesség és étel között.

3. nap:

Utazás: Bangkok – Battambang, Kambodzsa

Reggel búcsút veszünk Bangkoktól és folytatjuk utazásunkat Kambodzsa, pontosabban Battambang városa- felé. A Thai-Kambodzsa-i határátkelést követően délután érkezünk meg ebbe a francia koloniális építészetéről és látnivalóiról híres településre, ahol a következő két éjszakánkat töltjük.

4. nap: Battambang, városnézés

Megreggelizünk, majd egész napos fakultatív városnézésre indulunk. A XI. században, a Khmer Birodalom idején alapított tartományi központban bőven van látnivaló. Meglátogatunk több gyönyörű templomot és történelmi emlékhelyet, ellátogatunk a híres bambusz vasúthoz és megismerkedünk a helyi piac különlegességeivel is. Este lehetőség van jegyet váltani a helyi cirkusz előadására is, amelyre a tartomány minden részéből érkeznek látogatók.

 

5. nap: Utazás hajóval: Battambang – Siem Reap

Hajnalban búcsút veszünk Battambangtól és hajóval folytatjuk utazásunkat Siem Reap - "Angkor kapuja" felé. A Sangkae-folyón lassan haladva autentikus úszó falvak között suhanunk el kicsi vizibuszunkkal. Úszó iskolákat, templomokat, benzinkutakat, boltokat láthatunk. Ez a nap utazásunk egyik legérdekesebb programja. Olyan területeket figyelhetünk meg, amelyre a legtöbb turista nem jut el.

Délután érkezünk meg Siem Reap-be és a szállásunk elfoglalása után gyalogosan indulunk a bárokkal és éttermekkel teli hangulatos városközpont felfedezésére. Szállás: Siem Reap.

6. nap: Egész napos kirándulás Angkor romvárosában

Angkor, a hajdani kulturális-vallási központ és a khmer uralkodók nagyságát őrző templomváros, a világ egyik legnagyobb régészeti lelőhelye, több mint 100 hajdan épült templommal büszkélkedhet. IX-XIII. században épült templomainak érdekessége, hogy a várost a XV. század körül lakói elhagyták, és azóta az itt található óriási fák gyökerei szinte "bekebelezték" az épületek maradványait. A trópusi vegetáció által benőtt és elrejtett együttest csak a 19. század végén fedezte fel és tárta a világ elé egy francia természettudós, Henri Mouhot. Jelenleg az Unesco Világörökség listáján szereplő történelmi helyek egyike, a világ 6. "csodája".

Reggel, miután mindenki kipihente magát, kerékpárokat bérelünk (fakultatíve tuk-tuk-ot) és helyi vezetőnk kíséretében megkezdjük Angkor, az őserdei város felfedezését.

Sűrű nap lesz a mai, hiszen rengeteg érdekes és gyönyörű helyet látogatunk meg. Angkor Wat, Angkor Thom és Ta Prohm mellől nem hiányozhatnak pogramunkból az olyan emlékek sem, mint például Preah Ko, Bayon, Phimeanakas, Bakong és Lolei, Banteay Srei, illetve a varázslatos Prasat Kravan. Felkeressük az egykori Khmer Birodalom első fővárosának hindu főtemplomát, Phnom Bakheng-et is A templomot eredetileg 108 torony díszítette. A tornyok száma és elhelyezkedése alapján a régészek úgy tartották, hogy azok az égbolt csillagainak felelnek meg, ami a korabeli csillagászati naptár alapján készült.
A naplementét még a romoknál csodáljuk meg, majd visszatérünk Siem Reap-be. Szállás: Siem Reap.


7. nap: Siem Reap - Angkor: szabadprogram

Előző nap ízelítőt kaptunk ebből a 70 négyzetkilóméteren elterülő romvárosból, de akinek ez nem volt elég, ezen a napon lehetősége nyílik rá, hogy szabadprogram keretében a saját tempójában és érdeklődési köréhez kapcsolódva bóklásszon újra a hangulatosabbnál hangulatosabb templomok között, illetve távolabbi, kevésbé látogatott templomegyüttesek felfedezésére induljon. Este pedig Siem Reap egyik hangulatos utcájának bárjaiban, a járdára kirakott bambusz fotelekben, egy pohár igazi hideg kambodzsai sör mellett mesélhetjük egymásnak felfedezéseinket.

 

8. nap:

Utazás: Siem Reap – Bangkok - Dél-Thaiföld

Hajnalban a fáradhatatlanok még megcsodálhatják az Angkor-i napfelkeltét (fakultatíve léggömbről), majd megkezdjük utazásunkat Bangkok-on keresztül DélThaiföld-re.

Busszal utazunk Thaiföld fővárosáig, ahol megérkezés után egyenesen a központi vasúti pályaudvarra megyünk, majd hálókocsis vonatra szállunk és elindulunk Surat Thani-ba, Dél-Thaiföld egyik legfontosabb közlekedési csomópontjának számító városába a Maláj-félsziget keleti partján. Az éjszakát hálófülkéinkben a vonaton töltjük.

9. nap:

Surat Thani, Khao Sok Nemzeti Park

A kora reggeli órákban érkezünk meg a Khao Sok Nemzeti Park bejáratához, utazásunk következő állomásához, ahol igazán különleges környezetben, közvetlenül a dzsungel szegélyén, cölöpökre épült bungalókban foglaljuk el szállásunkat. Ezután felfedezzük a környék látnivalóit.

A Khao Sok 738 km2-es területét 1980-ban nyilvánították védetté. A környéket összefüggő dzsungel borítja, amelyen belül rengeteg gyönyörű vízesés és mészkőszirt található. A világon egyedülállóan gazdag növény- és állatvilágáról híres Khao Sok Nemzeti Park esőerdei ökoszisztémája hosszú ideje csak keveset változott, egy 160 millió éves roppant fajgazdag ökológiai rendszer maradványa. Több mint 170 madárfaj, tigrisek, elefántok, tapírok, medvék és különböző majomfajok élnek itt.

Ha szerencsénk van pont ottlétünk alatt nyílik a környező dzsungelben a világ legnagyobb virága. Ez a növény a Földön csak a Khao Sok Nemzeti Parkban és a szomszédos rezervátumokban fordul elő. A Rafflesia faj virágai olykor a 80 centimétert is elérhetik. Hogy láthassuk, a park növényekkel sűrűn benőtt ösvényein próbálunk utat törni magunknak, hogy eljussunk a virágig. Igazi esőerdőben túrázunk, miközben ha elég csendesen haladunk, láthatjuk amint a bambuszok és rattanok ágain gibbonok és makákók ugrálnak. Az éjszakát a már ismert, a park bejáratához közel található bungalóinkban töltjük.

Fakultatív programlehetőség: Pár órás gumikajakokban lefelé csordogálás a sűrű növényzettel övezett Khao Sok folyón.

 

10. nap: Három napos szafari: Khao Sok Nemzeti Park - Cheow Lan-tó - Khlong Saeng Wildlife Sanctuary 1. nap.

Ismét korán kelünk, majd a reggelit követően folytatjuk a nemzeti park felfedezését de most nem a szállásunk mellett közvetlenül található részre látogatunk ismét, hanem messzebb megyünk és egy három napos kirándulás keretében felfedezzük a Khao Sok Nemzeti Park területén elhelyezkedő gyönyörű vadregényes Cheow Larn-tavat és az északi sarkában található egyedülálló Khlong Saeng Wildlife Sancturary-t. Rövid utazást követően jutunk el a tó partjára, ahol egy nagy méretű csónakba szállunk és gyönyörű mészkőszirtek, vadregényes öblök között jutunk el a tó egyik legeldugottabb sarkába, ahol romantikus úszó bungalóink várnak bennünket. Csomagjaink lepakolása után rövid túrázásra indulunk a szállásunkhoz közeli kilátópontra, majd egy bőséges ebédet követően dzsungeltúrával összekötött barlangászattal folytatjuk napunkat. Biztos, hogy hulla fáradtan fogunk visszaérkezni szállásunkra, de az is biztos, hogy ez senkinek nem fogja elvenni a kedvét attól, hogy egy – a kristálytiszta és kellemesen meleg vízben történt – frissítő úszást, illetve az ismét kiadós vacsorát követően ne jöjjön velünk egy éjszakai csónakból történő vadlesre! Őszintén mondhatjuk, hogy ennél szebb természeti környezet nem sokfelé található a Földön. Az éjszakát a tavon úszó bungalókban töltjük.


11. nap: Három napos szafari: Khao Sok Nemzeti Park - Cheow Lan-tó - Khlong Saeng Wildlife Sanctuary 2. nap.

A majmok és a madarak hangjára ébredünk. Ez a nap ismét a természeté! Helyi vadőrők kíséretében gyalogosan, illetve kajakokkal folytatjuk körülöttünk található különlegesen sűrű dzsungel állítvilágának megfigyelését. Találkozhatunk vadon élő elefántokkal, tapírral, tigrissel, leopárddal, gibbonokkal és mindenféle egyéb fantasztikus fajjal. Fantasztikus környezetben vagyunk, mintha az Avatar című film elevenedne meg körülöttünk. Szállásunk ismét az úszó bungallókban, de aki akar, a dzsungelben is allhat velünk függőágyban! :)

 

12. nap: Három napos szafari: Khao Sok Nemzeti Park - Cheow Lan-tó - Khlong Saeng Wildlife Sanctuary 3. nap. - Krabi

Hajnalban ismét a dzsungel hangjaira ébredünk. Úszhatunk még egyet, majd a reggelit követően összepakoljuk csomagjainkat és elindulunk felfedezni a park még nem látott részeit. Újabb emlősöket, madarakat és rovarokat figyelhetünk meg. Vadőreink jelenléte a folyamatos biztonságot nyújtja számunkra.

Délben elfogyasztjuk a vendéglátóink által összeállított bőséges ebédet, majd totálisan kikapcsolva utazásunk következő állomáspontja, Krabi felé vesszük az irányt, mely Thaiföld délnyugati régiójának egyik legfontosabb kikötővárosa, az Anadamán-tenger partján.

Az estét Krabi hangulatos városkájában töltjük.


13. nap:

Krabi - Koh-Phi-Phi

Reggel a kikötőbe megyünk, és hajóra szállunk. Célpontunk a térség egyik legszebb természeti látványossága, a Hat Noppharat Thara/Ko Phi Phi Nemzeti Park részét képező Ko Phi Phi két tagból álló szigetcsoportja. A hajóút körülbelül másfél órát vesz igénybe. Egy gyönyörű öbölben kötünk ki, ahol a nagyobb sziget Ko Phi Phi Don legfontosabb települése, Ton Sai található. Nem időzünk a faluban, hanem nehezebb csomagjainkat egy tengerjáró long tail boat-ba rakjuk, mi pedig gyalogosan indulunk a sziget másik oldalán található szállásunk felé. Utunk egy igazi trópusi-szigeteki esőerdőn vezet keresztül. A körülbelül egy órás séta elteltével érkezünk meg a világ szeme elől rejtve fekvő öbölbe, ahol az elkövetkezendő három éjszakánkat töltjük. A kókuszpálmák között közvetlenül a parton elhelyezkedő bungalóink elfoglalása után szabadprogram keretében töltjük a nap hátralévő részét. Kedvünkre úszhatunk a gyönyörű kék vízben, búvárkodhatunk a színesebbnél-színesebb halak között, de akár a közvetlenül a hullámok mosta homokparton cölöpökre épült hangulatos étteremben kipróbálhatjuk Dél-Thaiföld egyik legjellegzetesebb és legízletesebb nemzeti ételét, a Pad-Thai-t is.

14. nap:

Ko-Phi-Phi Don - Ko Phi-Phi Leh - "Leonardo di Caprio project"

Reggel egész napos fakultatív hajókirándulásra indulunk Ko Phi Phi Leh-re, a kisebb szigetre. Ez a sziget teljes egészében egy szigorúan védett nemzeti park, település nincs is rajta, így senkitől sem zavartatva tudunk egynapos túrát tenni. Hosszabb rövidebb snorkellezéssel - (békauszonnyal, búvárszemüveggel és légzőpipával történő palack nélküli búvárkodás) - tarkított megállókkal körbehajózzuk a szigetet. Először felkeressük a barlangrajzokkal díszített Viking-barlangot, majd ezt követően a „Beach" (azaz: "A part") című film forgatási helyszínéül szolgáló Maya-öbölbe hajózunk, ahol a moziban már látott körülmények közepette csobbanunk egyet a gyönyörű tengeröbölben, amúgy felüdülésképpen.:) A délután folyamán visszatérünk a főszigetre, ahol sétálgathatunk Ton Sai hangulatos utcácskáin, rövidebb dzsungeltúrát tehetünk a sziget északabbi részein, vagy vacsorázhatunk egyet a tengerparton. Bízvást mondhatjuk, hogy utóbbihoz a világ legromantikusabb tengerparti éttermei közül több is a rendelkezésünkre áll.

 

15. nap:

Koh-Phi-Phi pihenőnap

Ezt a napot a pihenésnek szenteljük. Szabadprogram keretében van lehetőségünk minden tenger vagy dzsungel által nyújtott gyönyör maximális kiélvezésére. Aki nem szeretné a napot csak „simán” napozással tölteni, az búvárkodhat, úszhat, kirándulhat, vásárolhat, vagy csinálhat sok más mindent, a lehetőségek listája hosszú… Az éjszakát a már megszokott bungalóinkban töltjük.

16. nap:

Délelőtt: Phi-Phi, Délután: Krabi – Bangkok

Reggel még fürödhetünk egyet az azúrkék tengerben, majd hajóra szállunk és visszatérünk a szárazföldre. Vérző szívvel a repülőtérre megyünk és felszállunk a Bangkok-ba induló repülőjáratunkra. Érkezés után még utoljára belepillanthatunk a város forgatagába, amint átközlekedünk a nemzetközi reptérre, majd megkezdjük hazafelé tartó repülésünket.

17. nap:

Érkezés Budapestre

A déli órákban érkezünk meg Budapestre, így marad egy kis időnk kipihenni fáradalmainkat, mielőtt elkezdődik a következő, már itthoni hét.

 

A program kis mértékű változtatásának jogát fenntartjuk.

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK ERRŐL AZ UTAZÁSRÓL

Lap teteje