A jelentkezés menete

 

1. lépés: A döntés

Igyekezz a kiszemelt úttal kapcsolatos minden információt begyűjteni - főleg innen a honlapról vagy személyesen tőlünk, levélben ill. telefonon - és ezek birtokában próbálj dönteni. Ne jelentkezz úgy, hogy nem vagy tisztában az utazás részleteivel! (Például, hogy mennyire lesz nomád az út, hány éjszakát kell sátorban töltened vagy éppen a szabad ég alatt, tengerparti döglődés lesz-e vagy inkább tengeri kajakozás, van-e meleg víz és tükör a dzsungel közepén lévő bambusz-bungalódban vagy inkább a gekkókkal kell szembenézned a falon... stb. Nem érdemes elrontanod a saját jó hangulatodat - és esetleg az útitársaidét is -, ha menet közben derül ki, hogy olyan útra jelentkeztél, amely már a leírás alapján is egyértelműen nem neked lett kitalálva!!! :))))

2. lépés: Személyes találkozó

Amennyiben a részvétel mellett döntöttél, légy szíves írj egy rövid e-mail-t - info@kalandazelet.hu - vagy jelentkezz nálunk telefonon (06-30-228-0712), hogy meg tudjunk beszélni egy személyes találkozót Budapesten. (A találkozóra általában valamelyik hangulatos kávézóban kerül sor). Itt - még mielőtt bármit is befizetnél(!) - minden kétséget kizáróan tisztázni tudjuk, tényleg ez-e az az utazási forma, amely számodra a legmegfelelőbb. Választ kaphatsz az úttal kapcsolatos kérdéseidre, lehetőséged van eldönteni, hogy mi - akik az utat vezetni fogjuk - szimpatikusak vagyunk-e számodra, és nem utolsó sorban számunkra is adódik alkalom, hogy felhívjuk a figyelmedet minden olyan tényezőre, az utazással kapcsolatos nehézségre, amely esetleg a honlapon valamilyen okból kifolyólag nem szerepel, vagy elkerülte a figyelmedet. (Mivel nem célunk az utazási irodáktól megszokott, az "utasok mindenáron történő összekanalazása" elmélet alkalmazása, nem törekszünk rá, hogy mindenkit elvigyünk, pláne azt nem, akiről meggyőződésünk, hogy ezért vagy azért nem fogja jól érezni magát, mialatt kint leszünk. Ezért tartjuk nagyon fontosnak ezt, a - még bármilyen részvételi díj befizetése előtti - személyes találkozót.

(Egyébként semmi extrém nincs a hátizsákos utazásban, nincs szükség átlagon felüli kondícióra, vagy például különleges képességekre. Nem túlélőtúrákat szervezünk, de tény, hogy pejoratív megkülönböztetés nélkül el kell ismerni: a szabadság eltöltésének különböző formái közül, a hátizsákos utazás felhőtlen élvezetére nem mindenki alkalmas. És ez kizárólag azért van, mert nem vagyunk egyformák. Van aki így szeret utazni, van aki úgy. Egyik mód sem jobb vagy rosszabb a másiknál, csak egyszerűen különböző.)

Személyes találkozó - amennyiben ez valamilyen okból kifolyólag semmiképp nem lehetséges (például más országban élsz), akkor minimum egy hosszabb telefonos beszélgetés - nélkül az utazáson nem lehet részt venni. Kérünk tehát, hogy mielőtt ezek valamelyike megtörténne, pénzt hozzánk semmilyen formában ne juttass el!

3. lépés: Az előleg befizetése

Ha a személyes találkozót követően szimpatikusnak találtál minket, az utazás formáját, jellegét stb., és mi is úgy gondoljuk, hogy semmi nem áll útjába a jelentkezésednek, akkor kérjük, fizesd be az előleget. (Előtte telefonon vagy e-mail-ben jelezd, hogy fizetni szeretnél!) Ezzel válik véglegessé a jelentkezésed. (A személyes találkozókat addig tartjuk, amíg az előleget fizetőkből nem telik meg a csoport. Tehát a helyedet csak az előleg befizetésével, valamint az utazási szerződés aláírásával biztosíthatod, a személyes beszélgetéssel még önmagában nem). Visszamondás esetén az előleg az utazási szerződésben foglaltaknak megfelelően jár vissza.

4. lépés: A hátralék befizetése

Az előleg befizetése után fennmaradó összeget legkésőbb 60 nappal az indulás előtt kell befizetned! Banki átutalással, illetve készpénzben fizethetsz.

Barátok, partnerek
Szakmai partnerek
Háttér iroda: