Hogyan utazunk?

Az igazi hátizsákos utazás lényege abban rejlik, hogy nem a helyiektől elzártan, egy külön erre a célra előre bérelt, lesötétített ablakú, légkondicionált busszal közlekedünk - mintha bármiben is különbek lennénk az ott lakóktól - hanem a lakosság által is használt tömegközlekedési eszközöket vesszük igénybe. Így próbálunk meg minél jobban elvegyülni, feltűnés nélkül beolvadni a helyi környezetbe, és ha lehet, még jobban belelátni az ott lakók életébe, hétköznapjaiba. Ha ily módon közeledünk hozzájuk, ők is inkább az utazót, és nem a pénzzel teletömött nyugati turistát látják bennünk. Ez pedig óriási előnyt jelent, ha az a célunk, hogy szívesen fogadjanak minket, és jól érezzük magunkat.

Közlekedési eszközeink széles skálán mozognak: távolsági busz, iránytaxi, teherautó, matatu, dala-dala, tuk-tuk, long tail boat, slow boat, fast boat, tutaj, teve, mind-mind szerepel a listán, de ha a helyzet úgy kívánja, igénybe veszünk bármit, ami előre visz.

Van egy előre kijelölt útvonalunk, amelyet természetesen igyekszünk tartani az utazás teljes időtartama során, de a helyi köizlekedés igénybevételéből fakadó némi bizonytalanság miatt, nem mindig fix, hogy ténylegesen abban a napszakban - extrémebb esetekben azon a napon - érkezünk meg az adott célpontra, városba, kempingbe, stb., amelyik az útvonalleírásban szerepel.

Egy igazi hátizsákos utazás alatt egyes dolgok folyamatosan változnak, átalakulnak, ritkán számítható ki bármi is 100 %-ra előre, hajszálpontosan. Azonban úgy gondoljuk, az ilyesfajta utazásnak pont ez a lényege: a - biztonságos határokon belül mozgó kiszámíthatatlanság és az ebből fakadó igazi kalandok. A busz Laoszban szinte biztos, hogy késni fog, a marokkói vámtisztnek vagy éppen jó a kedve, és ezért azonnal átjutunk a határon, vagy pont rossz, és ezért várunk 6 órát, de a burmai kompoknál is előfordul, hogy zátonyra futnak, és ott kell rostokolni a nyílt tengeren, míg a dagály leemeli őket... :)

Egy dolog viszont teljesen biztos: a csapat végig együtt utazik. Mi, a csoportvezetők mindig a csapat mellett vagyunk, senkit nem hagyunk ott sehol, senkit nem hagyunk cserben, ha baj van, együtt hódítjuk meg a csúcsokat, együtt próbáljuk ki az addig még lehet, hogy hírből sem hallott ételkülönlegességeket, együtt szomorkodunk, együtt bulizunk, és nem utolsó sorban, együtt örülünk veled, ha örömödet leled ebben az egészben.

Barátok, partnerek
Szakmai partnerek
Háttér iroda: